Rolgordijnen met durf: welke print past bij jou?

  • 1 augustus 2024
  • Luxaflex® blog
  • Tips, Trends

Patronen brengen leven, beweging en spanning in je interieur. Ze zijn een onderschatte manier om een statement te maken en laten kamers er meteen heel anders uitzien. Integreer een patroon op kleine schaal − in kussens, dekens of beddengoed − of op grote schaal, zoals in behang, een tapijt of een rolgordijn met print. We hebben een aantal patronen uitgezocht die je via rolgordijnen in je interieur kan verwerken en laten zien hoe ze harmonieus in je woning kunnen passen. Durf jij ervoor te gaan?

Bloemenprints

Bloemenprints zijn één van de populairste patronen in interieurdesign. Van kleine, delicate bloesems tot grote en opvallende bloemen, ze geven de kamer een fris en natuurlijk gevoel. Het type bloemenpatroon waar je voor kiest hangt af van je persoonlijke smaak en gewenste stijl. Zo past een groter en opvallender bloemenpatroon goed bij een moderne en minimalistische stijl.

Voor de rest van je interieur kies je kleuren die harmoniëren met het gekozen bloemenpatroon en passen bij de stijl die je wil bereiken. Patronen in pastelkleuren creëren een romantische sfeer, terwijl felle en levendige kleuren goed passen bij een bruisend en extravert interieur. Op een witte of lichtgekleurde achtergrond ziet een bloemenpatroon er bijzonder fris en levendig uit, terwijl een donkere achtergrond een dramatisch effect creëert.

rolgordijn met print op maat (Amarenth) - verduisterend rolgordijn met print (Willow Oak)

Geometrische patronen

Strakke geometrische vormen geven je huis structuur en zijn daarom populair in minimalistische interieurs. Een sierkussen met geometrisch patroon wordt zo een klein kunstwerkje in een verder minimalistisch interieur.

Onze collectie rolgordijnen bevat een ingeweven monochroom 3D-patroon. Afhankelijk van de lichtinval is het 3D-effect minder of meer intens. Als een hele raamgevel of alle ramen in een kamer met een patroon te veel voor je is, kies dan voor één of enkele rolgordijnen met print en vul ze aan met effen gekleurde rolgordijnen uit hetzelfde kleurenpallet. Of als je juist heel gedurfd wil zijn, kan je verschillende geometrische patronen combineren binnen hetzelfde kleurenschema. In beide gevallen wordt de de kleur het verbindende element.

rolgordijn print - geometrisch patroon (Volterra)

Prints voor Scandinavisch interieur

De Scandinavische interieurstijl wordt gekenmerkt door eenvoud en tijdloos design, maar is nog steeds gezellig. Vooral natuurlijke materialen spelen hierbij een belangrijke rol, zoals hout, wol of bont. Planten vinden er ook hun plaats, zowel in hun natuurlijke vorm als via een subtiel bladmotief, bijvoorbeeld in een rolgordijn met print op maat. Dit hoeft de eenvoud van een Scandinavisch interieur niet te verstoren als je voor je rolgordijnen hetzelfde kleurenschema aanhoudt als voor je andere interieurelementen, zoals kussens en een vloerkleed, en alles zorgvuldig een plaats geeft.

Onze rolgordijnstof Melle past bijvoorbeeld goed in een Scandinavisch interieur. Het transparante ausbrenner bladmotief op een witte ondergrond speelt met het licht en creëert een ander effect afhankelijk van het moment van de dag. Het is subtiel genoeg om te passen binnen de Scandinavische eenvoud, maar geeft een kamer toch iets unieks.

rolgordijn met print (Melle) - Scandinavisch interieur

Uiteindelijk kan je zoveel blogposts, interieurgidsen en aanbevelingen lezen als je wil, maar hangt het allemaal van jou en je gevoel af. Minimalistisch en monochroom, bombastisch en kleurrijk, driekhoeken, strepen of stippen: wat past bij jouw unieke stijl en waar voel jij je goed bij?

brochure rolgordijnen op maat

Download onze rolgordijnen brochure

Laat je inspireren door onze volledige collectie rolgordijnen op maat.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je vindt de brochure binnenkort in je mailbox.