Hallo, herfst! 5 tips voor een herfstinterieur

  • 24 september 2024
  • Luxaflex® blog
  • Tips

De prachtige warme kleuren van de natuur, lekker onder een dekentje in de zetel, pompoentaart en cinnamon rolls… de herfst weet ons op vele vlakken te bekoren. Omarm dit tussenseizoen volledig door het ook in je interieur te intergreren met onze 5 tips.

herfstige decoratieve takken herfstige decoratieve takken

1. Herfstige takken en bloemen

Herfst staat voor verandering: overal in de natuur zien we dingen veranderen. Het groen van bomen en struiken kleurt geel, oranje, rood of paars. Trek dit door naar binnen met (droog)bloemen en decoratieve takken die je met de seizoenen mee laat veranderen.

layering van koele raamdecoratie met warme en volle gordijnen layering van koele raamdecoratie met warme en volle gordijnen

2. Combinaties van stoffen

Ook de temperatuur verandert in de herfst. Houd je interieur daarom warm door stoffen met verschillende texturen te combineren. Combineer koelere stoffen zoals linnen met rijke volle stoffen zoals fluweel of wol. Je kan dit bijvoorbeeld doen door plaids of kussens op de zetel te gebruiken of de eettafel van een tafekleed te voorzien, maar ook door gordijnen en raamdecoratie in verschillende stoffen te combineren. In de warmere seizoenen kan je de raamdecoratie in de koelere stof laten promineren, in de koudere seizoenen de warmere gordijnen.

herfstkleurige accessoires in huis herfstkleurige accessoires in huis

3. Herfstkleurige accessoires

Naast het gebladerte kan je ook andere accessoires in huis de seizoenskleuren laten volgen. Verwissel bijvoorbeeld de kussenslopen van je sierkussens en vervang eventuele kaarsen in huis. Als je mensen op bezoek hebt, kan je de eettafel aankleden met herfstige servetten en tafellopers. Denk qua kleuren aan groen, dieprood, diep oranje of aardetinten. Dit zijn kleine veranderingen met een groot effect.

breng warmte in huis met houten jaloezieën breng warmte in huis met houten jaloezieën

4. Houten interieurelementen

Niet alleen rijke stoffen in warme kleuren, maar ook hout brengt warmte in huis en roept die associatie met de herfst op. Als je deze warmte alleen in de herfst in huis wil halen, kan je gaan voor houten accessoires, zoals een decoratieve plank onder je kaarsen of een houten fruitschaal. Zeker met een lichtere houttint kan je deze warmte ook op een meer permanente manier in huis halen, zoals via houten jaloezieën of een houten bijzettafel.

gezellige warme stoffen in de slaapkamer gezellige warme stoffen in de slaapkamer

5. Warme stoffen in de slaapkamer

De vorige tips zijn vooral van toepassing op de woonkamer, maar het is ook heel eenvoudig om die gezellige herfst naar binnen te halen in de slaapkamer. Schakel over naar flanellen beddengoed in warme kleuren voor zowel fysieke als visuele warmte. Als je de voorkeur geeft aan wit beddengoed als basis om die visuele rust en openheid in de slaapkamer te behouden, kan je nog steeds herfstkleuren integreren via je kussenslopen of een lekker warme plaid voor die koudere nachten.