Deze twee moodboards voeden de huidige (gordijn)trends

  • 10 oktober 2024
  • Luxaflex® blog
  • Trends

De interieurwereld draait op trends, die voortdurend veranderen. Wat echter niet verandert, is de basis die elke keer de huidige interieurtrends voedt. Daar liggen namelijk twee moodboards die voortkomen uit twee verschillende menselijke behoeften, waarop de huidige trends altijd toegepast kunnen worden. Deze twee moodboards vormen ook de basis voor onze 346 nieuwe gordijnstoffen.

Moodboard 1 – sereen

Het eerste moodboard komt voort uit een behoefte aan sereniteit in het interieur. Er is een zoektocht naar rust en balans, wat tot uiting komt in een mooie, rustige interieursfeer met voorzichtige gedempte kleuren en natuurlijke materialen.

“Natuurlijk” is een sleutelwoord in dit moodboard:

  • omringen met rust
  • sereen gevoel
  • inspiratie uit de natuur
  • pure materialen
  • organische vormen

In dit moodboard vinden we gedempte, subtiele, vergrijsde, lichte kleuren. Wanneer verschillende kleuren met elkaar worden gecombineerd, worden ze zo gematcht dat de contrasten klein zijn, zodat de tinten mooi en eenvoudig in elkaar overvloeien. Structuren kunnen kunnen grof of heel fijn zijn binnen dit moodboard, en ze kunnen ook door elkaar worden gebruikt, maar in dezelfde tint. Contrasten zijn namelijk mogelijk, maar in het totaalpakket komt ofwel de kleur ofwel het materiaal altijd overeen, voor een nog rustige en voorzichtige uitstraling.

moodboard 1: sereen - basis voor interieurtrends moodboard 1: sereen - basis voor interieurtrends

Moodboard 2 – stoer

Het tweede moodboard komt voort uit een behoefte aan iets stoers en stevigers. Het werkt meer met contrasten en ruwere materialen en draait om het contrast tussen royaal, comfortabel en luxueus aan de ene kant en ruw en stoer aan de andere kant. Dit is een spannende combinatie die al een tijdje on-trend is en die we niet snel zien verdwijnen.

“Comfort” is een sleutelwoord in dit moodboard:

  • rijk gevoel van luxe
  • comfort, weelde en overvloed
  • diepe intense kleuren
  • hoogwaardige materialen

Dit moodboard wordt gekenmerkt door een dieper kleurgebruik. De kleuren zijn gedempt en niet schreeuwerig, maar vol, zoals groen in een een mooie diepe warme olijftint in plaats van pastelgroen. De gebruikte materialen zijn stoer, zoals metaal – zowel de roestige variant als strak zwart −, puur glas en puur hout. Hierbij wordt graag met contrasten gewerkt, zoals veel zwart met een beetje wit of een ruwe metaalsoort met een gelikt metaal of mooi gerookt glas. Deze eerder glanzende materialen zoals glas en glad metaal hebben iets royaal glanzends. Ook worden grove en kleinere structuren naast elkaar gebruikt.

moodboard 2: stoer - basis voor interieurtrends moodboard 2: stoer - basis voor interieurtrends

Veel interieurtrends bewegen zich in twee verschillende richtingen door deze twee verschillende onderstromen. Neem bijvoorbeeld de marmertrend. Binnen het serene moodboard bevat het marmer weinig contrast, is het licht van kleur en bevindt het zich in een interieur met veel andere witte steensoorten, waarbij kleur, materiaal en gevoel mooi in balans zijn. In het stoere moodboard bevat het marmer wildere patronen en meer kleurverschillen waardoor het royaler oogt.

Deze moodboards kunnen ook dienen als basis voor het ontwikkelen van nieuwe collecties in de interieurwereld. Onze met 346 stoffen net uitgebreide gordijncollectie klikt bijvoorbeeld perfect op beide onderstromen en de bijhorende trends. Elke stofkwaliteit in onze collectie gordijnen op maat is beschikbaar in een aantal kleuren, waarvan de helft mooi past binnen het serene moodboard en de andere helft binnen het stoere moodboard. Zo vind je een grove glanzende stof in mooie zachte tinten, waarbij de glans subtieler is, maar ook in volle en diepe tinten met een royale en luxueuze glans.

brochure gordijnen op maat

Download onze gordijnenbrochure

In de brochure kom je al heel wat te weten over onze gordijnen op maat.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

Wil je al onze nieuwe stoffen in het echt zien? Bezoek dan zeker een dealer bij jou in de buurt.